Nis

Altındağ Anadolu Lisesi öğrencimiz Ceylin Aktaş, Genç Kızlar Atletizm Bölge Şampiyonluğu koşunda 2. olup  uzun atlama 1. olmuştur  Tebrik ediyoruz gurur duyuyoruz.

Nis

Türkiye’nin farklı bölgelerinden 7,Litvanya ve Portekizden toplam 9 ortaklı okulumuz öğrencilerinin ve okulumuz öğretmeni Muazzez Çağrı GAZİOĞLU ‘nun yürüttüğü e twınnıng projemız için mottomuz olan FARKLI KÜLTÜRLER VE FARKLI HAYATLAR ile Nisan ayı etkinliğimizde e twinning paylaşımlarımız tamamlanmıştır.

Nis

Tarihe baktığımızda İlk polis teşkilatının kuruluş günü 10 Nisan 1845 olarak kabul edilmektedir. İlk polis teşkilatı, teşkilat ve yürütme alanındaki karışıklıkları düzeltmek amacıyla kurulmuştur. Her gün ülkemizde ve dünyada birçok olay meydana geliyor. Bu olaylarda asayişi ve güvenliği sağlamak için de polislerimize çok büyük görevler düşüyor. Bu zor görevleri hayatları pahasına yerine getiren Türk polislerinin  hayatımızda ve ülkemizdeki önemi şüphesiz ki büyüktür.

Yurdumuzun üstünde ay ve yıldız gibi parlayan, ruhumuzu aydınlatan birer şereftir Türk polisi. Yalanın, kötülüğün olmadığı tek yerdi gönülleriniz. Her gün sıcacık yatağımızda hiçbir korku hissetmeden gözlerimizi kapata biliyorsak sizlerin varlığı sayesindedir. Öyle zamanlar geldi ki bir kalkan misali önümüze atıldınız, kimi zaman tüm ümitlerin tükendiği anda elimizden tutup bizleri yeniden ayağa kaldırdınız. Sizler kuralsızlığı, hainliği boğup vatan, millet ve  bayrak aşkını kuşandınız. İlk başta aşk ile bağlandılar mesleklerine, sevda ile adım attılar vatanın her bir yerine. Dört bir taraf tehlikelerle doluyken, içimiz rahattı  çünkü şanlı Türk polisi her an yanımızdaydı. Siz değerli, şanlı Türk polisi; gönüllerde odalarımıza dolan gün ışığı kadar parlak , gökyüzü kadar sonsuzdunuz.

Başta  üzerimizde hakkı bulunan şehit polislerimiz ve görevleri başında bulunan fedakar polislerimizi saygı ile anıyor, kıymetli  okul polisimiz Ömer Faruk Sönmez’i  okul müdürümüz Hatice Sola 'dan günün anlam ve önemini belirten plaketini almak üzere kürsüye davet ediyorum.

Mrt

18 Mart Çanakkale Anma programı kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı tarih öğretmeni Fikri GÜRBÜZ seslendirmiştir. Öğrencilerimiz  günün anlam ve önemini belirten yazı,şiir ve türküler seslendirimiştir.

Mrt

Okulmuz öğrencilerinden Ceylin AKTAŞ 100 metre ve uzun atlama il birincisi olmuştur. Aybüke ATIŞ  ise 200 metre koşunda il birincisi olmuştur. Başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okulumuz İngilizce  öğretmeni Muazzez Çağrı Gazioğlu’nun danışmanlığı ve rehberliğinde British Council ve Sabancı Vakfı iş birliği ile  ilçemiz Bornova İngilizce öğretmenlerimizin sürekli meslekî, alan ve bireysel gelişimlerinin desteklenmesi için 07.03.2024 tarihinde okulumuzda  etkinlik düzenlendi. Proje kapsamında yerel ihtiyaçlara göre yabancı dil eğitim ve öğretim süreçlerinin şekillendirilerek, niteliğin artırılması ve öğrencilerin İngilizce dört dil becerisinin desteklenmesi için Bornova İngilizce öğretmenlerinin kullandıkları öğretim yöntem ve tekniklerini geliştirmelerine yardımcı olmak amaçlanmıştır.

Mrt

İzmir kent konseyinden Avukat Seda Banu Yuşan Akyüz Kadınlar günü için okulumuz öğrencilerine sunum yaptı.

Mrt

Okulumuz Afete hazırlık kulübü Rehber öğretmeni Mıraz GÜVEN öncülüğünde deprem tatbikatı yapılmıştır görevli öğrencilere ve rehber öğretmenine teşekkür ederiz.

Mrt

Değerler kulübümüzün kuş yuvası etkinliği zeytinlik bahçemizde yapılmıştır.

Şbt

Bakırçay Üniversitesi elektronik ve elektrik mühendisliği bölümünde okuyan Serdal HANOĞLU sayısal öğrencilerine akademik kariyer semineri yaptı.

Şbt

11. sınıflara yönelik kariyer günlerinde Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Mazlum TAŞTAN ve Altındağ aile hekimi olan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha YÜKSEL öğrencilerimize seminer vermişlerdir.

Şbt

Okul sağlığı ekibimiz bütün sınıflarda öğrencilerle sağlıklı beslenme içerikli sunum yaptılar Rabia hocam ve Elçin hocama teşekkürlerimi sunuyorum.

Şbt

Okulumuz Tema Vakfı'nın öncülüğünden Gönüllü olan 9/A sınıfı yürttüğü etkinlikte. Amacımız plastik atıklar konusunda farkımdalık kazanmak ve bu projenin sonucunda Altındağ Anadolu Lisesi 9/A sınıfı olarak okulumuza sertifika kazandırmış olmaktadır.

Şbt

6 Şubat deprem şehitlerini anmak için 1  saygı duruşunda bulunup öğrencilerimiz tarafından hazırlanan program gerçekliştirilmiştir.

Ock

Okulumuzda, öğretmenimiz Zeynep KURT tarafından yönetilen Arduino tabanlı "ısı ölçer" devresi yapılmıştır. Başarısından ötürü kendisini ve yardım eden öğrencileri tebrik ederiz.