T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - Altındağ Anadolu Lisesi

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 179 YAŞINDA

Tarihe baktığımızda İlk polis teşkilatının kuruluş günü 10 Nisan 1845 olarak kabul edilmektedir. İlk polis teşkilatı, teşkilat ve yürütme alanındaki karışıklıkları düzeltmek amacıyla kurulmuştur. Her gün ülkemizde ve dünyada birçok olay meydana geliyor. Bu olaylarda asayişi ve güvenliği sağlamak için de polislerimize çok büyük görevler düşüyor. Bu zor görevleri hayatları pahasına yerine getiren Türk polislerinin  hayatımızda ve ülkemizdeki önemi şüphesiz ki büyüktür.

Yurdumuzun üstünde ay ve yıldız gibi parlayan, ruhumuzu aydınlatan birer şereftir Türk polisi. Yalanın, kötülüğün olmadığı tek yerdi gönülleriniz. Her gün sıcacık yatağımızda hiçbir korku hissetmeden gözlerimizi kapata biliyorsak sizlerin varlığı sayesindedir. Öyle zamanlar geldi ki bir kalkan misali önümüze atıldınız, kimi zaman tüm ümitlerin tükendiği anda elimizden tutup bizleri yeniden ayağa kaldırdınız. Sizler kuralsızlığı, hainliği boğup vatan, millet ve  bayrak aşkını kuşandınız. İlk başta aşk ile bağlandılar mesleklerine, sevda ile adım attılar vatanın her bir yerine. Dört bir taraf tehlikelerle doluyken, içimiz rahattı  çünkü şanlı Türk polisi her an yanımızdaydı. Siz değerli, şanlı Türk polisi; gönüllerde odalarımıza dolan gün ışığı kadar parlak , gökyüzü kadar sonsuzdunuz.

Başta  üzerimizde hakkı bulunan şehit polislerimiz ve görevleri başında bulunan fedakar polislerimizi saygı ile anıyor, kıymetli  okul polisimiz Ömer Faruk Sönmez’i  okul müdürümüz Hatice Sola 'dan günün anlam ve önemini belirten plaketini almak üzere kürsüye davet ediyorum.

16-04-202416-04-202416-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.04.2024 - Güncelleme: 16.04.2024 13:49 - Görüntülenme: 30
  Beğen | 0  kişi beğendi