Hatice SOLA - Okul Müdürü

Hatice SOLA

06 Eylül 2021

30 Mart 1975 yılında Ağrı’da doğan Hatice SOLA, ilkokul eğitimini Uşak Eynihan Köyü ilkokulunda tamamladı. Orta ve lise öğrenimini aldığı Aydın Ortaklar Öğretmen lisesinden 1991 yılında mezun oldu. Akabinde üniversite öğrenimini, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümünde tamamlayarak 1995 yılında tarih öğretmeni olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Hatay Dörtyol Kız Meslek Lisesi, Yozgat Boğazlıyan Mesleki ve Teknik Lisesi, İzmir Bayraklı Gümüşpala Anadolu Ticaret Meslek lisesinde tarih öğretmeni olarak görev yaptı. 2011 yılında müdür yardımcısı olarak atanarak İzmir Menemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (2011-2017) ve Menemen Anadolu Lisesinde (2017-2021) görev yaptı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı süresi zarfında görev yapmış olduğu Menemen Anadolu Lisesinde müdür vekilliği görevini icra ettikten sonra 06 Eylül 2021 tarihinde Bornova Altındağ Anadolu Lisesi okul müdürü olarak göreve başladı. Yazılı ve mesleki çalışmaları neticesinde 2006 yılında uzman öğretmen oldu. Aynı zamanda kendisi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü mezunu olup iyi bir seyyah, okuyucu, araştırmacı, eğitimci ve dinleyicidir.